2 Mart 2013 Cumartesi

LPI 101 Sınavı Hakkında

1. dönem okulda açılan seçmeli ders olan Linux ile Sistem Yönetimi dersini aldım. Necdet hoca derste LPI 101 içeriklerini anlatmıştı. LPI (Linux Proffesional Institute), Linux bilgilerimizi ölçmek için tüm dünyada geçerli olan standartları içermektedir. LPI hakkında ayrıntılı bilgiyi LPI Türkiye sayfasından edinebilirsiniz.

Bu yıl ara tatilde Necdet hoca LPI 101 sınavının yapılacağını bize bildirdi. Aslında dersi alırken zaten dönem başında bize bunu söylemişti. Ara tatilde hep birlikte sınav tarihi belirledik. Sonra iki hafta öncesinde de sınav yaklaştığı için konuları bir de birlikte takip edersek daha iyi olur dedi. Bunun için tüm 101 konularını baştan taradık. Haftada iki gün 4-5 saat kadar birbirimize LPI 101 konularını anlattık. Aslında çalışmamız şu şekilde oldu, çalışma günlerimizde ortak bir konu belirleyip, o konuya hepimiz çalışıyorduk. Her konu için bir kişiyi o konuyu hepimize anlatması için atıyorduk. Bu şekilde sınava girmeyecek olan arkadaşlar da dinleme imkanı buldular.

Bugün de 101 sınavına girdik. Sınavı Türkiye LPI sorumlusu olan İsmail Yenigül yaptı. Sınava girmeden önce arkadaşlarımla biraz gergindik. Çünkü eğer yapılsa inanılmaz zor bir sınav yapılabilir, gerçi bu her sınav için böyledir. Sınav genel olarak çok zor değildi. Kimi sorular biraz dikkat istiyordu. Sınavdan önce aklıma gelmeyen bir kaç soruda vardı aslında.

Sınavdan sonra İsmail Yenigül ve Barış Şimşek ile sohbet etme fırsatı bulduk. Onların bize kendi üniversite deneyimlerinden, sektörden, bir işi iyi bilmenin öneminden bahsettikleri çok yararlı gördüğüm bir konuşma ile günü bitirdik :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder